به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محمد حسین پیشاهنگ طی سخنانی در نشست تحلیلی "مدار" که با موضوع عوامل خطای محاسباتی در زیست رسانهای نسل جوان به همت مدرسه علوم اسلامی-انسانی فکرت برگزار شد، با اشاره به اهمیت روز افزون نقش رسانه در زندگی انسان امروزی ابراز داشت: ما در روزگاری بسر می بریم که تحتتأثیر یک سری عوامل ارتباطی بوده و هستیم. رسانه زمانی، کانال ارتباطی بود برای حوزه زیست طبیعی انسان. حالا چه رسانه بهمعنای سنّتی آن، مثل کتاب، منبر، تریبون، تلفن و ایمیل تا رسانههای گروهی، رسانههای جمعی و رسانههای تودهای، مانند تلویزیون، رادیو و الان که شبکههای اجتماعی هم آمدهاند.
وی افزود: آن چه باید توجه داشت این که امروزه رسانه دیگر یکی از شقوق یا بحثهای زیست طبیعی و زیست اجتماعی آدمی نیست، بلکه خود آن یکی از ساحتهای زیستی به شمار می رود؛ ساحت زیستی نیز به معنای جایی است که فرد در آن حیات و ممات دارد که شامل رنج، خوشی، ارتباطات، لذت و ناراحتی می شود.
این کارشناس فرهنگی و رسانه ای با اشاره به این که نسل نوجوان امروز زیست رسانهای دارد، گفت: نسل جدید همه تجربیات زیست واقعی را در فضای رسانهای برای خودش تجربه میکند، به نحوی که حتی گاهی اوقات، زیست رسانهای برای او خیلی مهمتر از زیست طبیعی و واقعی او میشود. بر این اساس اگر در زیست رسانهای دچار آسیب شود، دیگر نمیتواند در زیست خارج از رسانه خوشی و لذت داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: بنابر این چنانچه در زیست رسانهای خطای محاسباتی داشته باشیم، این مسأله میتواند زیست طبیعی ما، حتی زیست اجتماعی ما، ملیت و موجودیت ما در عرصه اجتماعی را به خطر بیندازد.
حجت الاسلام پیشاهنگ همچنین گفت: ما باید در همین بستر رسانه و فضای مجازی زمینه ای فراهم کنیم که بر اساس آموزه های اسلامی، نسل جدید به رشد دست پیدا کنند نه این که زمینه و بستری برای انحراف آن ها ایجاد شود.